webmoney в България

Съвсем отскоро се появи уникална възможност в България за зареждане на webmoney-портфейлите без комисионна такса във всеки град на България, буквално „на две крачки разстояние“ – с помощта на терминалите на CashTerminal, които от няколко години навлязоха в България и започнаха много бързо да набират обороти.

Зареждане на Webmoney в България без комисионна такса

Валути

CashTerminal предлага зареждане на webmoney портмонета в следните валути:

 • wmz (еквивалент на щатски долари);
 • wme (еквивалент на евро)

Това е достъпни на втори екран след натискане на икона Webmoney от началния екран на терминала:

webmoney cashterminal

Екран 1 - избираме Webmoney горе вляво

webmoney cashterminal 2

Екран 2 - избираме валутата

Номер на портмонето

На трети екран въвеждаме номера на портмонето.

Внасяне

на 4-тиекран сме в процес на внасяне на парите. Курсът е фиксиран към евро, като 2 лева = 1 евро. В случая, вкарвам за тест 2 лева, на екрана изписва, че съм вкарал 2 лева и ще получа 1wme (т.е. 1 евро).

webmoney cashterminal 3

Екран 4 - внасяне. 2 лева = 1 евро

И ето я самата истина – получавам си 1wme

webmoney cashterminal 4

Пробваме с wmz

webmoney cashterminal 5

Внасям (да си призная, по 20 стотинки съм внасял – освен, че исках да пробвам системата, също така съм се отървал от малко железни) 3.10 лева за да се доближа до ~2wmz.  До 10-15 секунди ги получавам в портфейла си.

webmoney cashterminal 6

Това е! В началото не повярвах, че зареждане с webmoney може да е толкова лесно, бързо и по-изгодно!

Детайли

 • Може да се внасят банкноти и стотинки;
 • минимум – 2 лева;
 • максимум – 1500 лева на зареждане, като няма ограничение в брой зареждания;
 • курс 2 лева = 1 евро;
 • курс лева към долари: първо левове се превалутират към евро (2 към 1 твърдо), след това еврото се превалутира към долара по фиксинга на ЦБРФ и смея да твърдя, че в България по-изгодно няма :-);
 • единствено при превалутирането банката взима процент средно 0.8%-1%, което по вътрешна информация може и да се намали малко ;-)
 • предварително решете, подгответе сума, необходимите банкноти и стотинки. Ресто не връща :-)

Лично се запознах с директора на IT отдела на CashTerminal, така че имам пълна информация от първа ръка.

За CashTerminal

CashTerminal са едни червени „кабинки“, които може да видите в София по метростанциите, вериги магазини, офиси на Виваком, БНП Париба и други (карта с инсталирани терминали в България). Служат за заплащане на сметки (битови и други), зареждане на ваучери на мобилни оператори и сайтове за групово пазаруване, погасяване на кредити, заплащане на различни онлайн игри, а отскоро и зареждане на webmoney. По-разширена информация може да се намери на сайта им http://cashterminal.bg/:

 • Клиентът има възможност да заплати използваните от него услуги в налични парибезплатно;
 • Заплащането може да се осъществява по всяко време на денонощието, във всеки календарен ден, на по-удобни за потребителя места за заплащане, и без да се налага да посещава офисите и гишетата на доставчиците, където би загубил повече от времето си,  и където е длъжен да се съобразява с тяхното работно време;
 • Клиентът може да заплати всичките си задължения към доставчиците на услуги само от една точка на плащане, без да се налага да обикаля от гише на гише;
 • Времето за осъществяване на разплащането е в пъти по-малко в сравнение с времето, което е необходимо за извършването му по досегашните начини и чрез внедрените и работещи в момента начини за разплащане.
 • Потребителят получава защитеност и сигурност на извършените операции, както и законен документ за доказване на извършените от него плащания, а завършването на плащането става в рамките на няколко секунди.

Имат денонощна поддръжка на номер 0 700 19 777

Към момента в България има около 300 терминала, като на есен се очаква бройката да се увеличи няколко пъти.

Поздравления!