Мислех тази седмица да пиша за нещо положително, свързано с приключване на годината, колко и какво съм направил, планове за вбъдеще и подобно, каквото пишат в края на годината.
Но не – ще пиша ревю на едно книжле.

В средата на ноември мина семинарът на традиционния БГСайт, на който с удоволствие присътствах. Истината е, че многото мероприятия в София напоследък водят до един интересен тренд – на семинарите просто се присътства, всъщност – се работи. Но, може би, причината не е в увеличилия се брой семинарите, а в … /допълнете/ :-)

По същество: сдобих се с едно жълто-синьо привлекателно книжле със заглавие „Успешен онлайн маркетинг“(Ж. Томс, Д. Георгиев). Манията ми за намиране на източник със синтезирана информация на едно място постоянно ме кара да купувам подобни книжки.
180 страници, четиво за 2 вечери

Впечатлен съм, двойно съм впечатлен:
1. много интересни факти и развитие на проектите на БГ пазара, тактики и схеми, изцяло приложими и работещи в България, анализи и цифри. Това е много добре, защото за онлайн е важно да има локални примери и резултати на една ръка разстояние.
2. стряскащо количество технически правописни грешки: объркан букворед, някои url-и не са правилни (включително и адреса на блога на автора) и много други; объркване на някои понятия (в seo-частта, по която си личи, че не е от най-силните, авторът смята индексиране и класиране за едно и също).
Също така хубаво щеше да бъде споменаване на пречка за имейл-маркетинга, а по-точно КЗП-шките истории.

Но това, наистина, са детайли, макар и доста важни.
Добре е, че не е хич да нямаме литература за онлайна.

За интересуващите се: как се пишеше „Успешен онлайн маркетинг“ + адрес, откъде може да се купи.