Зимата беше невероятна от към емоции. Една седмица на нова година в Боровец, почти всеки уикенд – пак там.

Това ми е втори сезон каране на сноу-борд. Ски и борд спорт докарват невероятни емоции.

Тази зима беше перфектна по количество и опресняване на сняг по курортите. Няма да забравя снеговалежите през последните седмици на март.

По-дълбоко разбрах хората в този край. Привет на невероятни души от хотел Алпин, на всички. Благодаря на Донка за искренно гостоприемство, на Боби от скиорната за страхотен уикенд в Банско по повод закриване на сезона (по груби сметки за два дена изкарахме към 50 км писти), на Румба за бири и водка и и и…

Возих се с ратрак, 2б стана любимата ми писта на Маркуджика (докато не започна да подскачам на трамплина по средата на 2а), до тройката не ми се качва с влека, пускам долу-горе Червено знаме, на Ястребец се чуствам комфортно, с останалите писти съм на ти. Не – Фонфона още не ми е виждал дупето. За догодина планирам: по-сериозен фрирайд, подскоци и фристайл.

Винаги не ми се губи времето и комфорта вземайки фотоапарата горе, но предния ден карах 7 часа и тогавашната неделя взех фотоапарата и пощраках докато на височина 2600 м вятъра не ми издуха всички кости. Събрах доста панорами на Рила, които ще се публикуват в каталога на КИТТ за зима 2010.

връх Ястребец 2369 м, 15 март 2009. На заден план – ски център Маркуджик

 

Много благодаря на всички за тази прекрасна зима и на колегите ми от фирмата, в която работя: Виталий Бобул и негова мацка Фифи (участва тук), Виталий Чавдар и негова мацка Стела, Сергей Петров – мой бивш двугодишен съквартирант в Шуменското общежитие, с който ще прекарам идващото лято, сигурен съм, страхотно, Димитрина Янакиева, Ники Демирев (забравил си якето си, два литра вино, което се вкисна, марково розе и узу – това ще си го запазя за Варна, в София), Адрияна Петрова и Бабса за компаниите, и пр.

Страшно много спомени, безкрайно много. Догодина пак.

Пролет 2009 пък ще ми е най-яката пролет в живота. Така го реших.

По-здрави!