В продължение на темата за кофти сайтове за покупка на линкове (Sape gbl) едно бързо включване и разглеждане на WordPress плъгин за продажба на линкове през Сапе.

Има няколко популярни плъгина: iSape и други (1, 2)

Явно са писани с ляв крак без задна мисъл. Има ли нужда да посочваме, каква е изходящата връзка или блок линкове? Разглеждайки кода, генериран от тези плъгини, налице са класове и div id-та наречени „sape“, „sapelink“, „sape-widget“, „block-sape“ и т.н. – рязане на клона, на който седим. Това е сигнал номер едно.

Сигнал номер две. По обратния начин се намира и цялата мрежа на сайтове на собственика от едно айпи с еднакакви whois. Много лесно се яде бан в търсачките ако не автоматично, то покрай репорт със сигурност.

Извод: за продажба най-сигурно инсталирайте ръчно, лесно, бързо и надеждно.

Извод 2: как да не купуваме подобни линкове – линкове от страници, които явно показват, че продават?

В TF (контент) филтъра на Сапе-аддона за Мозила (линкове към аддон според възможностите на читателя – на руски или на инглиш) добавяме |sape в края на реда. Всяка страница, съдържаща „sape“, ще бъде маркирана и след това отказвате покупката.

sape

Попаднали под sape-филтър страници може да добавите в BL списък на текущия проект за да не ви излизат при следваща покупка.

За много години! И за малко кофти-страници ;-)