Този уикенд мина активно.

1. TaxDay

Събитие за разглеждане на въпроси относно данъчното облагане на интернет-бизнеса ви. Мега-полезно за всички, които четат този блог и за много други хора

Не знаете как да осчетоводите Adsense? Какво да правите с фактура от Adwords? Чл. 97а, приходи през Paypal, 2сheckout, разходи в Яндекс, купуване-продаване на линкове, физически/юридически лица.

Всичко това обясниха Иво Апостолов и Преслав Недев (с изключен сайт), които се явяват и организатори на това събитие, за което се надяваме да се повтори.

Скоро се очаква цялата информация да излезе онлайн, а за  заинтересовани – списък с въпроси, които бяха разгледани Въпроси за tax day на 22 януари.

Отделни благодарности на Regia, които подкрепиха това събитие. След тяхната намеса входа стана 2 лв, колкото да си имаме по бира вода в залата.

И още веднъж – очакваме презентаците и видео онлайн скоро.

2. ДрупалКемп София

Успях да посетя само две лекции. Като цяло – супер че се развива бранша на cms-сите – редовните Джумла! дни, УордКемп, а сега и Друпал се нареди. Поздрави на организаторите. Пълните зали, честно казано, не знам чия заслуга е.

За заинтересовани – сайта на събитието е http://www.drupalcamp.bg/

3. Кулминацията на деня е рожден ден на Марто. Да ни е жив и здрав, много говорехме, изпихме доста уиски, в 2 през нощта някои се оказахме на ледена пързалка Арияна да си почупим някой кокал, всички се прибрахме живи и без повреди. Оле-оле!Който не дойде – изтърва уникални кадри!

В неделя автора трябваше да посети отново ДрупалКемпа, но по известни причини проспа интересуващите го лекции.